Loading...

Το μεγαλύτερο “What If” του Bodybuilding – Μέρος 1

από τον Geoff Roberts

Στον κόσμο του αθλητισμού, λίγα θέματα είναι τόσο συναρπαστικά ή ενδιαφέροντα για να συζητήσουν και να αναλύονται ως υποθετικά σενάρια. Ανησυχίες όπως “Τι γίνεται αν ο Bo Jackson δεν τραυματίστηκε ποτέ;” ή “Τι γίνεται αν ο Michael Jordan έπαιξε με τη σημερινή καλλιέργεια των παιδιών;” έλα στο μυαλό. Το bodybuilding, λόγω της γενικής φύσης του αθλήματος, συμβαίνει ακριβώς για να έχει σχεδόν απεριόριστο αριθμό εξαιρετικών υποθετικών όσων αν είναι. Δύο από τους μεγαλύτερους αν το παρελθόν περιλαμβάνουν τους δύο πολλούς φημισμένους bodybuilders όλων των εποχών, τα χέρια κάτω, τον Lou Ferrigno και τον Arnold Schwarzenegger. Αυτά τα δύο σενάρια που ήταν, τι αν ο Arnold γεννήθηκε το 1985 και αγωνιζόταν σήμερα σε ηλικία 30 ετών και τι αν ο Lou Ferrigno επέλεξε να μην πάρει τον εκπληκτικό ρόλο του Hulk και συνέχισε να κυνηγάει τον τίτλο του κ. Olympia.

Ο Lou Ferrigno ολοκλήρωσε την τρίτη θέση στο 1975 ο κ. Olympia σε ηλικία μόλις 24 ετών, που αποδίδεται τόσο από τον Serge Nubret όσο και από τον Arnold Schwarzenegger. Ενώ ο Lou δεν ήταν σε κορυφαία προϋπόθεση σε αυτή την παράσταση, η οποία κατέληξε να τον υποβιβαστεί στην τρίτη θέση, ο μελλοντικός του ήταν εξαιρετικά εμφανής και αν είχε σε κατάλληλη κατάσταση, θα είχε βάλει εύκολα υψηλότερο από το τρίτο. Θα πρέπει επίσης να κατανοηθεί ότι ο Lou δεν πρόκειται αρχικά να κάνει αυτή την παράσταση, η οποία έκοψε σημαντικά την διαθέσιμη στιγμή για να προετοιμαστεί για την επίδειξη. Μετά από αυτή την εκπομπή, ο Lou θα σταματούσε το bodybuilding σε ανταγωνιστικό επίπεδο στην αγορά για να δεχτεί μια σημαντική λειτουργία στο εξαιρετικά εξέχοντα τηλεοπτικό πρόγραμμα, The Amazing Hulk. Ωστόσο, ο Lou έκανε μια ημι -επιτυχημένη επιστροφή στο Bodybuilding και τον κ. Ολυμπία το 1992 και το 1993. Πολύ περισσότερο για αυτό αργότερα. Κατά ειρωνικό τρόπο, ο Άρνολντ επέλεξε επίσης να παραιτηθεί από το ανταγωνιστικό bodybuilding μετά από αυτό το 1975 ο κ. Olympia στην αγορά για να επικεντρωθεί στο Χόλιγουντ, το οποίο άφησε τον τίτλο του κ. Olympia για αρπαγές, επιτρέποντας σε ένα υποκείμενο λίβρα Franco Columbu να κερδίσει την εκπομπή το The Complying With Year.

Με βάση τη μέθοδο που κοίταξε ο Lou Ferrigno το 1975, σε ηλικία μόλις 24 ετών και αφού δεν είχε επαρκή χρόνο για να προετοιμαστεί για την παράσταση, πολλοί εμπιστευματοδόχοι bodybuild θα συμφωνούσαν ότι με ένα μόνο περισσότερο έτος της κατάλληλης κατάρτισης, ο Lou θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να νίκησε εκείνη την εποχή. Η ακραία πολιτική στην άκρη, ο Φράνκο δεν θα είχε καμία πιθανότητα εναντίον του Lou Ferrigno το 1976. Από το 1976 έως το 1983, ο τίτλος της Ολυμπίας πέρασε τα χέρια μεταξύ Franco, Frank Zane, Arnold, Chris Dickerson και Samir Bannout. Είναι δύσκολο να γίνει μια υπόθεση για οποιονδήποτε από αυτούς τους αθλητές που νικούν τον Lou, ειδικά τον Arnold το 1980 και τον Franco το 1981, με βάση τις αναπόφευκτες βελτιώσεις που θα είχε κάνει για αυτά τα έξι χρόνια. Παρόλο που είναι εξαιρετικά απίθανο ότι οποιοσδήποτε από αυτούς τους τύπους θα είχε κερδίσει τον Lou, έχετε πάντα το δυνητικά του Lou που έρχεται από το καλύτερο του και ένας άνθρωπος όπως ο Frank Zane ή ο Samir γλιστράει πέρα από αυτόν. Τούτου λεχθέντος, πιστεύω ότι ο Lou θα είχε κερδίσει τουλάχιστον πέντε από αυτούς τους έξι Ολυμπιονίκους. Αυτό σημαίνει όχι μόνο ότι ο Lou θα είχε πέντε άμμο από το 1983, πολύ περισσότερο από πιθανό ότι θα είχε κόψει την Ολυμπία του Arnold να κερδίσει μετράει από επτά σε έξι, καθώς δεν υπάρχει μέθοδος στη Γη ότι ο Arnold θα είχε νικήσει τον Lou το 1980.

Το 1984 ο κόσμος bodybuilding είδε την εμφάνιση του εξαιρετικού Lee Haney. Αυτό είναι όπου η υποθετική κατάσταση Lou Ferrigno τι-αν είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Αν ρωτήσετε τους ανθρώπους που ήταν γύρω από τον Lou στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν έκανε την επιστροφή του, ο Lou ήταν απόλυτη φρικιά. Ο John Romano δηλώνει ότι ο Lou ήταν μεγαλύτερος από το Big Ramy και είναι δύσκολο ως νύχια. Ο Chris Aceto έκανε ένα παρόμοιο σχόλιο για τον Lou, διευκρινίζοντας ότι το 1991 ο Lou ήταν ο σημαντικότερος bodybuilder που είχε κάνει ποτέ τα μάτια, το οποίο δηλώνει ότι προέρχεται από τον πιο δημοφιλή γκουρού bodybuilding στην ιστορία. Ο John και ο Chris ισχυρίζονται ότι ο Lou δεν είχε χάσει τόσο πολύ βάρος τις τελευταίες εβδομάδες της διατροφής του, θα είχε ολοκληρώσει πολύ υψηλότερα στις αρχές της δεκαετίας του ’90 από ό, τι η 12η και η 10η που έλαβε πραγματικά. Με αυτές τις ισχυρές δηλώσεις στο μυαλό, αν ο Lou ήταν σε θέση να χτυπήσει τα μυαλά των ανδρών όπως ο John και ο Chris στις σαράντα του, ακριβώς πώς θα κοίταζε στα μέσα της δεκαετίας του ’30, δεν είχε παράσχει ποτέ να κερδίσει την Ολυμπία; Πιστέψτε ακριβώς πώς ο σαράντα ετών Jay Cutler κοίταξε σε σύγκριση με τον τριάντα πενταετή Jay Cutler, για παράδειγμα. Ο λόγος για τον οποίο αυτό το υποθετικό στα μέσα της δεκαετίας του ’30 είναι σημαντικός, είναι επειδή είναι το σώμα που θα έπρεπε να πάει toe to toe με τον Lee Haney από το 1984 έως το 1989. Προσωπικά, πιστεύω ότι ο Lou θα είχε κερδίσει την πλειοψηφία αυτών των ετών πάνω από το Lee Haney, όταν και πάλι, με βάση τις προσωπικές μαρτυρίες του John και του Chris σε σχέση με το σώμα του Lou στις αρχές του σαράντα. Εάν παρέχουμε στον Lou Τέσσερα από αυτά τα έξι χρόνια (1984 έως 1989) πάνω από τον Lee Haney, όχι μόνο ο Lou έγινε ο νικητής του κ. Ολυμπία όλων των εποχών, αλλά εξαλείφει επίσης το όνομα Lee Haney από οποιαδήποτε συζήτηση για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος bodybuilder όλων των εποχών είναι εξ ολοκλήρου. Με βάση όλες αυτές τις υποθετικές πληροφορίες, είναι εξαιρετικά πιθανό ότι ο Lou Ferrigno θα είχε κάνειWN στην ιστορία ως το αδιαμφισβήτητο μεγαλύτερο bodybuilder όλων των εποχών με εννέα νίκες του κ. Olympia. Όχι μόνο αυτό, αλλά επίσης δεν είναι απολύτως αδύνατο ο Lou θα μπορούσε να έχει κερδίσει κάθε Ολυμπία από το 1976 έως το 1989. Για όλους τους μαθηματικούς προκάλεσε τους επισκέπτες εκεί έξω, θα ήταν δεκατέσσερις νίκες της Ολυμπίας.

Ποιο θα ήταν το σώμα του Άρνολντ στη σκηνή σε αυτούς τους σύγχρονους χρόνους; Θα είχε ο Άρνολντ καλύτερα όπλα από τον Roelly; Θα φαινόταν μεγαλύτερος από τον Big Ramy; Επιτρέψτε μου να το σπάσω με ένα συνδυασμό στατιστικών, παρατήρησης και άποψης για να βρείτε με μια τραχιά και μάλλον ειλικρινή τρομακτική (σε άλλους bodybuilders που θα είχαν την ατυχία να στέκονται δίπλα σε αυτή την υποθετική παράδοση του 2015 της αυστριακής δρυς). Όταν ο Άρνολντ κυριάρχησε στον κ. Olympia στη δεκαετία του ’70, χτύπησε τον Guy από τα ονόματα των Sergio Oliva, Frank Zane, Franco Columbu, Lou Ferrigno και Serge Nubret. Κοιτάζοντας πίσω σε αυτές τις γραμμές, το μέσο σωματικό βάρος ήταν περίπου 210 λίβρες. Κάνοντας το ίδιο ακριβώς με τη σημερινή σειρά Olympia, η οποία περιλαμβάνει τέρατα όπως ο Phil, ο Kai, ο Ramy, ο Dennis, ο Dexter, ο Shawn και ο Compton, έχετε μέσο βάρος τουλάχιστον 255 λίβρες. Μαθηματικά, αυτό σημαίνει ότι οι ανταγωνιστές σήμερα είναι 1,2 φορές βαρύτεροι κατά μέσο όρο. Ο Άρνολντ στα καλύτερα του ήταν στο υψηλό 230. Κρίνοντας εξ ολοκλήρου το σωματικό βάρος, ο Άρνολντ θα έρθει στην φετινή Ολυμπία σε περίπου 6’1 “και περίπου 290 λίβρες. Τώρα, σίγουρα ο Arnold δεν είχε την προετοιμασία στη δεκαετία του ’70 στα 237 λίβρες που οι ανταγωνιστές εμφανίζουν επί του παρόντος στη σκηνή. Επομένως, είναι δίκαιο να βγάλουμε λίγα κιλά από το βάρος του Άρνολντ για να “επιτρέψει” τον “του επιτρέπει” να επιτύχει παρόμοια κατάσταση. Αυτό εξακολουθεί να θέτει τον Arnold στο χαμηλό 280 στη σκηνή, καθιστώντας τον τον βαρύτερο ανταγωνιστή στην Ολυμπία, με εξαίρεση τον Big Ramy.

Η καλύτερη σύγκριση με τον Arnold στον σημερινό τομέα, από την άποψη μιας μόνο σωματικής διάπλασης, στο μυαλό μου θα ήταν ο Cedric McMillan. Το υποθέτοντας ότι ο Cedric βρίσκεται σε οποιοδήποτε είδος σχήματος, είναι χωρίς κίνδυνο να δηλώσει ότι η προσοχή σας θα τραβηχτεί προς το σώμα του σε οποιαδήποτε σύνθεση λόγω του ύψους, του πλάτους, της έλλειψης διαταραχής και της στρογγυλότητας. Αυτά είναι όλα τα χαρακτηριστικά του Arnold που κατέχουν επίσης σε βήματα στην κορυφή του. Καθώς η επιβολή ενός αριθμού Cedric μπορεί να είναι στη σκηνή, οι σκέψεις μιας σύγχρονης ημέρας ο Arnold παρέχει επιβάλλοντας ένα εντελώς νέο που υπονοεί με τα χέρια του Looney Tune, Pecs που μοιάζουν με μπριζόλες 72 oz και cannonball delts. Το κλασικό παρόν κενού εξαφανίζεται τόσο γρήγορα όσο τα δάση των τροπικών μας και κανείς δεν χτύπησε ένα κενό όπως ο Άρνολντ. Ακόμη και όταν ζυγίζει πάνω από 240 κιλά, από την πλευρά του midsection φάνηκε να είναι μόνο λίγα ίντσες πάχους. Αυτό είπε, πιστεύω εντελώς με τις καλύτερες προφυλάξεις Arnold θα εξακολουθούσε να έχει το καρύδι του κενού που υπάρχει σε πάνω από 280 λίβρες, κάτι που θα ήταν εκπληκτικό. Συγκρίνοντας αυτό το “σύγχρονο Arnold” με το Cedric, είναι χωρίς κίνδυνο να δηλώσει ότι ο Arnold θα βγει από το Cedric σε όλα αυτά τα κοινά χαρακτηριστικά και θα πάρει κάθε παρόν έξω από την οπίσθια εξάπλωση.

Σε ένα σύγχρονο στάδιο, υποθέτοντας ότι οι κορυφαίοι άνδρες ήταν όλοι στο παιχνίδι τους, ο Arnold μπορεί όχι μόνο να είναι ο ψηλότερος και βαρύτερος ανταγωνιστής, αλλά και ο μόνος με την ικανότητα να χτυπήσει μια πραγματική στάση κενού. Είναι δύσκολο να δηλώσουμε εάν οι αδυναμίες του Arnold θα εξακολουθούσαν να είναι αδυναμίες με τη σύγχρονη κατανόηση και τεχνολογία, ωστόσο είναι δίκαιο να υποθέσουμε ότι θα ήταν. Με αυτό το πνεύμα, ο Άρνολντ θα ήταν ευαίσθητος από την πλάτη, ειδικά η πλάτη Lat Spread, γι ‘αυτό η ανακάλυψη μιας φωτογραφίας του Arnold που χτυπά μια πλάτη Lat spread είναι παρόμοια με τη νίκη της κλήρωσης. Αυτό είναι μόνο ένα δώρο, ωστόσο, και προσωπικά αισθάνομαι ότι τα χέρια και τα ντυμένα του τέρατα θα τον κρατούσαν πάνω από το νερό στο πίσω διπλό BI. Όσον αφορά τα μπροστινά πλάνα, είναι δύσκολο για μένα να οραματιστώ ότι η εκπομπή είναι οτιδήποτε άλλο παρά “φώταξε” για οποιονδήποτε ανταγωνιστή στη σκηνή που δεν ονομάζεται Arnold. Στο Many Muscular του Arnold σε ένα κοκκώδη κιλά, τα delts, τα χέρια και το στήθος του θα ήταν πραγματικά πνευματικό. Ανακαλύψτε μια εικόνα του μπροστινού BICEP του Arnold του 1974 και προσπαθήστε να τον οραματιστείτε με τη σύγχρονη μέρα κόκκων, εκτός από 40+ λίβρες επιπλέον μυϊκής μάζας που διανέμεται ομοιόμορφα πάνω από τη σωματική του διάπλαση. Εάν η εικόνα που παράγει στο κεφάλι σας δεν προκαλεί σημαντικά ρίγη κάτω από τη σπονδυλική σας στήλη και καταστρέφει οποιαδήποτε αμφιβολία ότι μια σύγχρονη ημέρα που ο Arnold θα είναι στην πραγματικότητα ο κ. Ολυμπία, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το κεφάλι σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.